Mausteinen jauhelihakastike
- 1 kg jauhelihaa (nauta tai lammas)
- 1 purkki (500 kg) paseerattua tomaattia
- 4-5 dl turkkilaista jogurttia
- oliiviöljyä paistamiseen
- valmis tai itse tehty mausteseos (punaista chili jauhetta, kuivattua paprika jauhetta, jauhettua korianteria, suolaa, paahdettua ja/tai jauhettua kuminaa, valkosipulijauhetta, inkiväärijauhetta, mustaa pippuria, kokonaisia kaardemummia, neilikkajauhetta)
- pussi pakasteherneitä
- pussi pakastepapuja
- 4-5 vihreitä chilejä
- tuoretta minttua
- tuoretta korianteria
1. Paista jauheliha oliiviöljyssä.
2. Paista sipulit erikseen ja lisää jauhelihaan.
3. Lisää tomaattimurska tai paseerattu tomaatti.
5. Lisää mausteseos jogurttiin ja lisää pannulle.
5. Lisää 2-3 lasia vettä.
6. Lisää herneet ja pavut.
7. Keitä hellalla n. 20-30 min.
8. Lisää vihreät chilit keitä kunnes öljy näkyy reunoilla.
9. Koristele tuoreella mintulla ja korianterilla.
10. Tarjoile villiriisin tai pastan ja salaatin kera.
____________________________________________________________________________
Spicy minced meat sauce
- 1 kg of minced meat (beef or mutton)
- 500 kg of crushed tomatoes or tomato paste
- 4-5 dl of Turkish yoghurt
- olive oil for frying
- ready made or self made spice mix (red chilli powder, paprika powder, coriander powder, salt, roasted cumin powder, dried garlic, dried ginger, black pepper, cardamom pods, cloves)
- pack of frozen peas
- pack of frozen beans
- 4-5 green chillis
- fresh mint
- fresh coriander
1. Fry the minced meat in olive oil.
2. Fry the onions in olive oil and add them to the minced meat.
3. Add crushed tomatoes or tomato paste.
4. Mix the spices with the yoghurt and add to the pan.
5. Add 2-3 glasses of water.
6. Add the peas and beans.
7. Cook on the stove for 20-30 min.
8. Add the green chillis and cook until a rim of oil appears.
9. Garnish with fresh mint and coriander.
10. Serve with wild rice or pasta and salad.
No comments:
Post a Comment