Maanantai-illan pelastaja ovat paistetut perunat. Vihreällä chililä niihin saa tosi hyvä potkun (resepti kuvien alla).
Fried potatoes are brilliant for a Monday evening. Green chilis give them a nice twist (recipe below the pics).
Paistetut perunat pienellä potkulla
- Perunoita (esim. Siikli)
- Sipuleita (esim. punasipuli, salottisipuli)
- Mausteita oman maun mukaan (esim. musta- ja valkopippuria, suolaa, tuoretta/kuivattua minttua, garam masalaa, kanelia, tuoretta/kuivattua rosmariinia)
- Vihreitä chilejä
- Oliiviöljyä
1. Lohko keitetyt perunat kuorineen.
2. Mausta perunat oman maun mukaan. Itse käytin seuraavia mausteita: suolaa, mustapippuria, valkopippuria, vähän garam masalaa, vähän kanelia, kuivattua minttua.
3. Paista ensiksi pannulla sipulit kullanruskeiksi.
4. Lisää maustetut perunat pannulle ja paista hetki.
5. Lisää vihreät chilit ja paista perunat kullanruskeiksi.
_________________________________________________________________________
Fried potatoes with a twist
- Potatoes
- Onions (e.g. red onions, shallots)
- Spices according to one's own taste (e.g. black and white pepper, salt, fresh/dried mint, garam masala, cinnamon, fresh/dried rosemary)
- Green chills
- Olive oil
1. Cut boiled potatoes into pieces.
2. Spice the potatoes as you wish. I used the following spices: salt, black pepper, white pepper, little gram masala, little cinnamon, dried mint.
3. Fry the onions first golden brown.
4. Add the spices potatoes and fry for a while.
5. Add the green chills and fry the potatoes golden brown.
Fried potatoes with a twist
- Potatoes
- Onions (e.g. red onions, shallots)
- Spices according to one's own taste (e.g. black and white pepper, salt, fresh/dried mint, garam masala, cinnamon, fresh/dried rosemary)
- Green chills
- Olive oil
1. Cut boiled potatoes into pieces.
2. Spice the potatoes as you wish. I used the following spices: salt, black pepper, white pepper, little gram masala, little cinnamon, dried mint.
3. Fry the onions first golden brown.
4. Add the spices potatoes and fry for a while.
5. Add the green chills and fry the potatoes golden brown.
No comments:
Post a Comment