Tuesday, 6 March 2012

Paistetut perunat pienellä potkulla - Fried potatoes with a twist

Maanantai-illan pelastaja ovat paistetut perunat. Vihreällä chililä niihin saa tosi hyvä potkun (resepti kuvien alla).

Fried potatoes are brilliant for a Monday evening. Green chilis give them a nice twist (recipe below the pics).






Paistetut perunat pienellä potkulla 

- Perunoita (esim. Siikli)
- Sipuleita (esim. punasipuli, salottisipuli)
- Mausteita oman maun mukaan (esim. musta- ja valkopippuria, suolaa, tuoretta/kuivattua minttua, garam masalaa, kanelia, tuoretta/kuivattua rosmariinia)
- Vihreitä chilejä
- Oliiviöljyä

1. Lohko keitetyt perunat kuorineen.
2. Mausta perunat oman maun mukaan. Itse käytin seuraavia mausteita: suolaa, mustapippuria, valkopippuria, vähän garam masalaa, vähän kanelia, kuivattua minttua.
3. Paista ensiksi pannulla sipulit kullanruskeiksi.
4. Lisää maustetut perunat pannulle ja paista hetki.
5. Lisää vihreät chilit ja paista perunat kullanruskeiksi.

_________________________________________________________________________

Fried potatoes with a twist
- Potatoes
- Onions (e.g. red onions, shallots)
- Spices according to one's own taste 
(e.g. black and white pepper, salt, fresh/dried mint, garam masala, cinnamon, fresh/dried rosemary)
- Green chills
- Olive oil

1. Cut boiled potatoes into pieces.
2. Spice the potatoes as you wish. I used the following spices: salt, black pepper, white pepper, little gram masala, little cinnamon, dried mint.
3. Fry the onions first golden brown.
4. Add the spices potatoes and fry for a while.
5. Add the green chills and fry the potatoes golden brown.

No comments:

Post a Comment