Tuesday, 31 January 2012

Mustikkapiilot - Blueberry hideouts

Tein eilen jauhopussin kyljessä olleen ohjeen mukaan mustikkapiiloja. Olivat tosi helppoja tehdä ja maku oli mainio (resepti kuvien alla).

Yesterday I made blueberry muffins which were easy to prepare and tasted wonderful (recipe below the pictures).




Mustikkapiilot
- 200 g juoksevaa leivontamargariinia
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 200 g/4 dl mustikoita tai muita marjoja
- 1,5-1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Koristeluun:
- Tomusokeria

1. Vaahdota leivontamargariini ja sokeri.
2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Kääri taikina kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.
5. Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauho.
6. Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten.
7. Painele taikina muffinssivuokien pohjalle ja reunoille.
8. Lusikoi marjatäyte syvennyksiin.
9. Tee erilleen otetusta taikinasta joko kaulimalla tai käsin muotoilemalla kannet.
10. Paista 200C uunin keskiosassa n. 15-20 min.
11. Koristele tomusokerilla.
________________________________________________________________________

Blueberry hideouts
- 200 g liquid baking margarine
- 1,5 dl sugar
- 1 egg
- 4 dl full wheat flour
- 1 tl baking powder
Filling:
- 200 g/4 dl blueberries or other berries
- 1,5-1 dl sugar
- 2 tbsp potato flour
For decorating:
- Powdered sugar

1. Whisk the margarine and sugar together.
2. Add the egg.
3. Mix the full wheat flour and baking powder together and add to the mix.
4. Put to the dough to the fridge under a plastic wrap for an hour.
5. Mix the sugar and potato flour with blueberries (can be only partly melted if frozen).
6. Separate 1/3 of the dough for the lids.
7. Press the dough to the bottom and the sides of the muffin moulds.
8. Fill the muffins with the berries.
9. Make the muffin lids from the 1/3 of the dough (with a rolling pin and glass or with hands).
10. Bake for 200C for about 15-20 min.
11. Decorate with powdered sugar.

No comments:

Post a Comment