Chicken Karahi (en keksinyt oikein hyvää suomennosta, mutta mausteisesta kanasta on kyse) on tämänhetkinen suosikkini ja suhteellisen helppo tehdä. Mausteisuus kutkuttelee makuhermoja mukavasti. Resepti on alunperin ihanalta kälyltäni, joka on mahtava kokki ja hyvä opettaja.
- ½ - 1 kg kanasuikaleita tai pieniä kanafileitä
- 4-5 sipulia
- 2 tl jugurttia (sitä kreikkalaista/turkkilaista merkkiä)
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl inkiväärijauhetta
- 1 paketti/tölkki tomaattimurskaa
- 4-5 kokonaista vihreää chiliä
- 2 tl oliivi- tai auringokukkaöljyä paistamiseen
Mausteseos (masala):
- 2 tl kaupan valmista garam masalaa (seoksessa on yleensä mukana esim. juustokuminaa kaardemummaa, korianteiria, mustapippuria, neilikkaa, kanelia, cayenne pippuria)
- 2 tl punaista chilijauhetta
- ½ tl haldia (turmeriinijauhe)
- 1 tl suolaa
- ½ tl kuivattua minttua (alkuperäinen resepti ilman tätä)
1. Paista hienonnetut sipulit kullanruskeiksi öljyssä.
2. Lisää valkosipuli- ja inkiväärijauhe.
3. Lisää tomaattimurska ja jugurtti.
4. Anna seoksen hieman kiehahtaa.
5. Tee mausteseos (masala) pienessä kulhossa ja lisää kunnolla vettä jotta mausteet sekoittuvat keskenään hyvin ennen pannulle lisäämistä.
6. Lisää mausteseoksen jälkeen pilkotut vihreät chilit siemineen päivineen.
7. Anna seoksen valmistua siihen asti, että öljyinen rengas ilmestyy reunoille tai että seos vaikuttaa muuten valmiilta.
8. Lisää kana.
9. Anna ruuan valmistua kannen alla kunnes kana on kypsää.
10. Tarjoa chapatien (tex mex sarjojen tortillat passaavat myös oikein hyvin), tavallisen leivän tai ruis Reissumiehen kera.
11. Juomaksi ihan ykkönen mausteisen ruuan kanssa on cola tai muu limppari.
Mukavia kokkailuja! ♥
- ½ - 1 kg kanasuikaleita tai pieniä kanafileitä
- 4-5 sipulia
- 2 tl jugurttia (sitä kreikkalaista/turkkilaista merkkiä)
- 2 tl valkosipulijauhetta
- 2 tl inkiväärijauhetta
- 1 paketti/tölkki tomaattimurskaa
- 4-5 kokonaista vihreää chiliä
- 2 tl oliivi- tai auringokukkaöljyä paistamiseen
Mausteseos (masala):
- 2 tl kaupan valmista garam masalaa (seoksessa on yleensä mukana esim. juustokuminaa kaardemummaa, korianteiria, mustapippuria, neilikkaa, kanelia, cayenne pippuria)
- 2 tl punaista chilijauhetta
- ½ tl haldia (turmeriinijauhe)
- 1 tl suolaa
- ½ tl kuivattua minttua (alkuperäinen resepti ilman tätä)
1. Paista hienonnetut sipulit kullanruskeiksi öljyssä.
2. Lisää valkosipuli- ja inkiväärijauhe.
3. Lisää tomaattimurska ja jugurtti.
4. Anna seoksen hieman kiehahtaa.
5. Tee mausteseos (masala) pienessä kulhossa ja lisää kunnolla vettä jotta mausteet sekoittuvat keskenään hyvin ennen pannulle lisäämistä.
6. Lisää mausteseoksen jälkeen pilkotut vihreät chilit siemineen päivineen.
7. Anna seoksen valmistua siihen asti, että öljyinen rengas ilmestyy reunoille tai että seos vaikuttaa muuten valmiilta.
8. Lisää kana.
9. Anna ruuan valmistua kannen alla kunnes kana on kypsää.
10. Tarjoa chapatien (tex mex sarjojen tortillat passaavat myös oikein hyvin), tavallisen leivän tai ruis Reissumiehen kera.
11. Juomaksi ihan ykkönen mausteisen ruuan kanssa on cola tai muu limppari.
Mukavia kokkailuja! ♥
_____________________________________________________________________
Chicken Karahi is my current favorite and fairly easy to make. Tickles the taste buds of those who enjoy spicy food. The recipe is originally from my amazing Sister-in-Law who is a terrific and superb chef (and a good teacher)!
- ½ - 1 kg chicken bits
- 4-5 onions
- 2 tsp yoghurt (the Greek/Turkish kind)
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp ginger powder
- 1 pack of crushed tomatos
- 4-5 whole green chilis
- 2 tsp olive oil or sunflower oil
Spices (masala):
- 2 tsp ready made garam masala from the supermarket (mixture of several spices, e.g. cheese cumin, cardamom, coriander, black pepper, cloves, cinnamon, cayenne pepper)
- 2 tsp red chili
- ½ tsp haldi (turmeric)
- 1 tsp salt
- ½ tsp dried mint (original recipe was without this)
1. Fry the finely chopped onions until golden brown.
2. Add the garlic powder and ginger powder.
3. Follow with the crushed tomatoes and yogurt.
4. Let is simmer for a while.
5. Mix the spices (masala) together in a small bowl and fill the cup with water before adding it to the pan so that the spices mix well.
6. After adding the spices (masala), add also the chopped green chilis.
7. Let the dish cook until an oil rim appears (or the dish looks otherwise ready).
8. Add the chicken.
9. Cook until the chicken is fully cooked.
10. Serve with chapatis, any kind of wheat bread or even rye bread.
Happy cooking! ♥
No comments:
Post a Comment